Vem är Pemi2012?

Sida

Vem är Pemi2012 då?

Jag heter Petra och jag fyllde 35 år den 15 Maj 2016. Jag är gift med Micke sedan 2012 och är mamma till två underbara busfrön, Kevin (fyller 13 år i december -16) och Melanie (fyllde 10 år i juni -16.)

Jag är utbildad radiotekniker, undersköterska och (mental)skötare. Jag har även läst demensvård och handledning. De flesta av mina arbetsår har spenderats inom vården. Mesta tiden har jag arbetat inom hemvården i Helsingborg, men jag har även arbetat som personlig assistent och ledsagare, arbetat på demensboende, arbetat på några radiostationer som radiotekniker, suttit på Cellbes ordermottagning (Ordermottagning via telefon), varit kundtjänsthandläggare på Siba Service (Service via telefon) och arbetat på Ängelholms sjukhus (Hematologen) och på Helsingborgs Lasarett (Psykavdelning och närsjukvårdsavdelning).

Sedan november 2014 är jag sjukpensionär då jag har en hel del sjukdomar. Min diagnoslista är följande: Addisons Sjukdom (Morbus Addison), Psoriasisartrit, Epilepsi, PTSD, Reviciderande Depression, Sekundär hyperparatyreoidism, Primär Binjurebarkinsufficiens, Järnbristanemi, Malabsorption, Grav D-vitaminbrist och någon typ av minnesproblematik som jag blir utredd för, (det står och väger mellan vaskulär demens eller Alzheimers och det lutar mest mot Alzheimers tyvärr. Jag skriver inte min diagnoslista här för att det på något sätt är synd om mig pga alla mina diagnoser utan jag väljer att skriva min diagnoslista för att du lättare ska få en bild av mig och förstå lite mer vad mina blogginlägg handlar om när jag bloggar om sjukvård. Och för att förklara varför jag ibland kommer av mig när jag skriver om något som sedan blir något helt annat.

Jag har inte tänkt att jag ska vara sjukpensionär resten av mitt liv utan jag hoppas att jag en dag är bra nog i mina sjukdomar så att jag åter kan stå till arbetsmarknandens förfogande i alla fall några timmar per vecka. Jag har haft en del arbetsprövningar sedan 2009 men har Max klarat 2 timmar per dag 2 ggr per vecka så det är inte aktuellt för mig att prova det igen så som min sjukdomsbild ser ut.  Men som mitt liv är just nu känns detta väldigt långt bort, tyvärr.

Mina största intressen (förrutom min familj) är musik, läsa böcker, matlagning, bakning, sticka, lösa korsord och såklart umgås med min lilla vänkrets.

När det handlar om böcker så föredrar jag att läsa deckare, thrillers, biografier och även lättsmält Chick-lit. Jag är en flitig besökare på byns Bibliotek men jag har även bibliotekskort som gäller i andra delar av Skåne. Jag läser inte bara fysiska böcker utan jag lyssnar även på ljudböcker och läser e-böcker (E-böcker kan man läsa i sin dator, smartphone eller surfplatta. Jag brukar låna e-böckerna på vårt biblioteks hemsida, eller på ett annat bibliotek som tillhör en annan del av vårt landskap. Jag har även provat på tjänsterna E2Go, Storytel.se och Nextory.se. Där finns både ljudböcker och e-böcker. Jag har varit en stor boknörd hela mitt liv. Som barn spenderade jag i princip all ledig tid på biblioteket i det lilla samhälle där jag är uppväxt och läste nästan alla böcker som fanns där.

Jag tycker om att gå på loppis och hamnar oftast bland böckerna. Om jag köper böcker på loppis så brukar jag sedan donera dem till Röda Korsets Kupan-butiker efter jag läst dem så de kan sälja dem vidare till andra. Röda Korset är en organisation jag gärna stödjer och var även aktiv inom dem under tonåren tillsammans med min mamma.

Tv tittar jag inte så mycket på, det är ju mest reklam. Däremot följer jag och min man en del serier på Viaplay och Netflix och där slipper man all reklam och kan se programmen när det passar oss. När det gäller att se sportprogram på tv så är det OS (Både sommar och vinter) och Skidtävlingar som intresserar mig. Men det är inget jag följer slaviskt utan tittar om jag inte har något bättre för mig. Under min uppväxt spelade jag fotboll (jag var målvakt), jag dansade bugg och dubbelbugg i klubben Falkdansarna som sedan blev Blåa Skor men när det var dags för gymnasiet så slutade jag träna dans då jag flyttade 80 mil hemifrån familjen i Skåne till gymnasiet (Medieprogrammet med inriktning radio (mitt huvudämne var radio) och tv som då bara fanns i Uppsala – där jag gick – och i Kiruna. Men den utbildningen fick jag ingen nytta utav då man övergick till att sköta allt via datorer och inte de reglage och knappar jag fick lära mig bemästra i skolan. Därför hamnade jag till slut inom vården efter att ha arbetat både på McDonalds, Burger King, datorlärare för arbetslösa via arbetsförmedlingen och utvecklingsnämnden i Helsingborg och som sagt ordermottagning på cellbes, Siba Service och även en kort period på ett korttidsboende för barn med neuropsykiatriska diagnoser (ett jobb jag fick pga att jag under tonåren var ledsagare åt en utav de barnen som bodde på korttidsboendet några helger per månad.

Jag är gift för andra gången. Mina barns pappa lämnade jag i februari 2009 och 2011 träffade jag den finaste mannen som någonsin existerat på denna jord (förutom min farfar och min son) och vi gifte oss i maj 2012 i Halmstad Rådhus då jag flyttat upp till honom, men hösten 2012 flyttade vi tillbaka till Skåne. Vi bor i Skånes minsta kommun med strax över 7000 invånare och har 5 minuters promenad till närmsta skog och sjö. Här vill vi bo tills den dagen vi checkar ut för gott.

 

Annonser