Buzzador

Sida

Jag är en stolt Buzzador sedan 2006. Tanken med Buzzador är att odla tanken om nya produkter och tjänster vidare. Att få fler att testa produkter och prata med varandra om vad de tycker om en speciell produkt eller tjänst. När du buzzar delar du din ärliga uppfattning om produkter med dina vänner, både offline och online. Sen skriver du recensioner som andra kan ta del av och delar din upplevelse i de sociala medier du är medlem i om du vill. Ju fler ställen du sprider dina åsikter desto bättre, oavsett om dina åsikter är positiva eller negativa. Något som kan upplevas positivt för dig kan upplevas negativt för någon annan och vice versa. Jag är själv sådan som person att jag gärna läser recensioner från ”vanliga människor” innan jag bestämmer mig för ett köp, avtal eller lån av en bok osv. Där kommer Buzzador in i bilden, alla som är medlemmar i buzzador ska skriva recensioner ang. de varor och tjänster man som buzzador testar. Man kan blogga, dela på instagram, Twitter, Facebook och så vidare.

Buzzador består både av gratis-kampanjer och DEALS-kampanjer. När du är medlem kommer det då och då inbjudningar till kampanjer. Gratis-kampanjerna kan vara att t ex testa en ny e-tjänst, kryddmixar till matlagning, tandkräm, godis osv. DEALS-kampanjerna är ex att testa en ny rakapparat och då betalar man en lägre summa än vad vad varan kostar i en vanlig butik och det enda som krävs av dig är att du recencerar produkten antingen på Buzzadors hemsida eller tillverkarens (av produkten du testar) hemsida. Du får i princip alltid behålla de produkter du testar, oavsett om det är en gratis-kampanj eller en DEALS-kampanj. Om det skulle vara så att du inte får behålla produkten efter kampanjen så står detta tydligt märkt både i inbjudan och i materialet som medföljer produkten/tjänsten.

I gratis-kampanjerna brukar det alltid finnas med flera förpackningar av den produkt du ska testa. De extra förpackningarna ska du dela ut till vänner och bekanta tillsammans med en liten lapp där det står en internet-adress och en kod där personen du lämnat produkten till ska gå in på och svara på en eller flera frågor om produkten/tjänsten de testat och om du som buzzador informerat väl om produkten när du gett personen en produkt att testa. Det är viktigt för både dig som Buzzar och för Buzzador att dessa frågor blir besvarade för den informationen är till stor nytta för företaget som producerar produkten du buzzar. Var alltid ärlig i dina recensioner. Är det en e-tjänst brukar det följa med information om hur dina vänner ska kunna testa samma e-tjänster. Oftast så brukar det vara att den som buzzar får bjuda in sina vänner till e-tjänsten via e-post. När buzzadorkampanjen närmar sig sitt slut så får du ett påminnelse-mail om att det är dags att göra slutrapportering av din buzzade produkt. Slutrapporten innehåller frågor om hur du upplevt produkten/tjänsten och det finns även utrymme att skriva fritt med t ex förslag på förbättringar eller om du ex upplevt något extra positivt eller negativt med produkten/tjänsten.

Under buzzningstiden kan du göra recensioner och skriva snabb-rapporter. Du buzzar produkten både offline (dvs pratar med dina vänner, bekanta, kollegor osv om produkten/tjänsten) och online på sociala medier (ex facebook, instagram, twitter osv.)

I inbjudan till vissa kampanjer krävs det att du har registrerat dina användarnamn på sociala medier och kopplat dem till ditt buzzador-konto. Exempelvis Facebook och Instagram.

När du kommer med i en kampanj får du ett mail som bekräftar detta. Skulle det vara så att du inte blivit utvald till att få buzza en produkt eller tjänst som du anmält ditt intresse för så får du ett mail som berättar det.Så du får alltid veta om du ska buzza varan/tjänsten eller ej. Är det en produkt du ska testa så står det även i mailet när ditt paket beräknas komma till dit paket-utlämningsställe. I paketet finns produkterna du ska testa, kort du ska lämna ut till dem du buzzar till med infon om var de ska registrera att de fått testa produkten via dig. I vissa fall är det matvaror som ska testas och är det kylvaror så får du hem kuponger som du lämnar in som betalning för varorna i din butik. Det finns också med ett häfte med buzzningsinfo om aktuell kampanj. Där står mer info om produkten och även vilka hashtaggar du ska använda dig av om du buzzar via sociala medier. En hashtagg är en # följt av en text. Ska du ex buzza på instagram så tar du din bild. Skriver din text till bilden och avslutar med att skriva de hashtaggs som står i foldern att du ska använda till just den kampanjen du buzzar. Detsamma gäller för facebook och Twitter.

Man kan välja att enbart bli inbjuden till gratis-kampanjer eller att bli inbjuden både till gratis-kampanjer och DEALS-kampanjer. När man får en inbjudan och är intresserad av att delta i kampanjen så brukar det stå några frågor man ska svara på när man anmäler sitt intresse. De svaren hjälper Buzzador och det aktuella företaget att välja ut vilka buzzadorer som kan vara aktuella att delta i den aktuella kampanjen.

Man behöver inte delta i alla kampanjer man blir inbjuden till. Är det inget som intresserar dig så låter du bli att anmäla dig till kampanjen. Eller så svarar du på inbjudan att du inte vill delta i kampanjen, då får du inga påminnelsemail om att svara på inbjudan.

Om du är intresserad av att bli en buzzador så skriv en kommentar på denna sidan och skriv den mailadress (publiceras inte offentligt) som du vill bli inbjuden till så sänder jag en inbjudan till dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s