Snurrigt värre… 

Standard

Idag stod det i min kalender att jag skulle vara hos Dietisten kl 09, sedan arbetsterapeuten 10:15. Men när dietisten flera ggr kom ut i väntrummet och frågade efter en manlig patient började jag ana att något var fel. Fick tag på en sjuksköterska och i bokningsprogrammet stod det att jag hade tid hos Dietisten kl 13 och inte klockan 09 som jag skrivit i alla tre kalendrarna. Hans manliga patient dök aldrig upp så han tog emot mig i alla fall så jag behövde inte gå hem igen. 

Planen till nästa besök är att fortsätta att äta 3-4 måltider per dygn (helst tre huvudmål och 3 mellanmål men vi tar det i långsam takt, eftersom jag de sista åren ätit 1-2 ggr per dygn och ibland inte ens det. Efter varje måltid nu ska jag ställa alarm på mobilen så att den larmar efter 4 timmar och då ska jag äta igen. Vi fokuserar på att få igång måltiderna och inte vad jag äter. Det viktigaste är ATT jag äter regelbundet.

Efter besöket där så knatade jag upp för den lilla backen till huvudentrén till vårdcentralen. Jag skulle som sagt träffa Arbersterapeuten för att göra lite tester nu när jag ätit min bromsmedicin mot demensen i 6 månader. Misslyckades med en hel del av testerna medan några andra gick bättre. När jag just kommit hem så ringde arbetsterapeuten. Hon hade glömt säga att jag skulle ta lite blodprover och ville att jag skulle ta dem på måndag. Sedan ringde hon igen och ville att jag skulle ta dem i morgon. Men jag vet att de gärna inte tar prover där på fredagar. Mycket riktigt, hon ringde en tredje gång och sa att det fick bli på måndag. Jag pratade sedan med en sköterska för jag vet att man kan boka tid för blodprovstagning innan kl 09 på fredagar som sedan skickas iväg med regionservice kl 09, så de bokade in mig till 08:30 i morgon. Nu i eftermiddag ringde arbetsterapeuten för fjärde gången för att säga att hon glömt meddela mig att jag inte skulle ta medicinen innan provtagningen och så skulle jag vara fastande. 

Om några veckor så ska jag träffa läkaren på minnesmottagningen och gå igenom resultaten. Vissa saker känner jag har blivit bättre, jag kastar inte om orden i meningar lika ofta längre men däremot så tappar jag bort vad saker och ting heter. Och jag måste skriva upp ALLT annars glömmer jag. Och jag kan berätta något för någon, och sedan berätta samma sak igen efter en liten stund för jag har glömt att jag redan berättat det.

Efter besöket hos Arbersterapeuten blev det några timmars vila på soffan med en bok. Sedan var jag och fikade med Linda och Elis. Han e så go den lilla parveln! Och Linda är också go, vi klickade direkt när vi träffades på anhöriggruppen för två år sedan. På söndag ska vi träffas igen, då är mina två busfrön också med och hennes äldre pojke. Han fyllde nyligen 13 så vi ska fira jobom! Det ser båda mina barn fram emot. 

I morgon blir det ett besök på Apple-butiken på Väla. Jag har problem med min iPhone 6s. Den stänger av sig då och då trots att jag har hur mycket batteri som helst kvar. Har varit i kontakt med Applesupporten och det är fel på telefonen och inget jag åsamkat själv. Ett exempel kan vara att jag har 60% batteri och ska skicka ett sms. Då dör telefonen och symbolen för tomt batteri kommer upp. Sätter jag i laddaren går telefonen igång igen och jag har fortfarande 60% batteri kvar. Ett annat exempel är från förra veckan. Vi skulle käka och jag hade 80% batteri. Rörde inte telefonen under måltiden och när vi kom hem en timme senare hade jag 13% batteri kvar. Alla bakgrundsuppdateringar är avstängda, jag hämtar mailen manuellt och alla appar är avstängda. Är jag iväg är även WIFI avstängt så den inte ligger och söker efter WIFI-nät att ansluta till. Har gjort fabriksåterställning 3 ggr men problemen kvarstår. Så enligt Apple-supporten kommer den kommer att bli utbytt. Kah har dessutom över 200 dagars garanti kvar på den.  Men jag vet inte om jag får den nya i morgon eller om det tar några dagar. Så jag har blivit lovad av Kevin att jag ska få låna hans iPhone 5 (han fick en 6:a i födelsedagspresent av sin pappa). Den iPhone 5:an är min gamla som Kevin fick av mig när jag fick min 6:a. 😄

Idag kommer mannen hem senare från jobbet. Butiken stänger 18 och hsn brukar hinna med 18:17 tåget men idag så hann han inte utan han är hemma strax efter 20 istället. Nu larmade mobilen att jag enbart hade 20% batteri kvar. När jag började skriva detta inlägg hade jag 83%. Nu messade mannen att tåget han ska ta hem är 10 minuter försenat. Lång dag för honom. Skönt för honom att han är ledig i morgon. Nu ringde min Skalman-klocka. Dags att äta! Och dags att ta medicinerna. 

Hoppas ni haft en fin torsdag! Idag fyller min mamma 64 år! Ringde i förmiddags och gratulerade, och min fd fyller 40 år idag, och barnens pappas ex fyller också år idag. Grattis allihop!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s