Jaha, ytterligare en dag som inte blev som planerat…

Standard

Idag var tanken att jag och kompisen J skulle åka till Hässleholm. Jag startade dagen med tvättstugan kl 7. Sedan skulle jag göra en säkerhetskopiering av min telefon då den stänger av sig titt som tätt oavsett hur mycket batteri det finns på den. Ex häromdagen hade jag 80% batteri och när jag skulle skicka ett sms så stängdes telefonen av och symbolen för tomt batteri kom upp. När jag kopplade in laddare så sattes telefonen igång igen och jag hade fortfarande 80% batteri. Men, itunes kunde inte hitta min telefon när jag kopplade in den till min dator så jag satt i telefon med applesupporten i nästan en timme utan att vi kunde lösa problemet. Vi kom fram till att jag skulle försöka göra säkerhetskopieringen på min mans gamla stationära dator istället.

När jag la på telefonen så ringde det direkt med dolt nummer. Det visade sig vara från vården. Jag var iväg igår och fick järndropp och mitt blodvärde i fingret hade sjunkit en del, de tog även ett blodvärdesprov ur armen innan de kopplade på droppet. Svaret hade kommit och det vara alarmerande lågt. Så de ville att jag skulle komma omgående för att få mer dropp. Inte konstigt jag känt mig som en urvriden trasa sista tiden med tanke på hur lågt mitt blodvärde var (59!!). Tre påsar dropp senare så fick jag gå hem igen. Ska tillbaka nästa vecka för att ta nya prov och en remiss till hematologen är skickad (De utreder blodsjukdomar). Så, alltså blev besöket i Hässleholm inställt. Känns skit för jag hade sett fram emot både att träffa J och att besöka Hässleholm. Nåja. Det kommer fler dagar.

Har vilat sedan jag kom hem och nu har jag precis satt igång mannens dator och den hittade minsann min telefon direkt så just nu gör jag säkerhetskopieringen på den. Min telefon ska nämligen bytas ut mot en ny då det är ett fabrikationsfel och inget fel jag åsamkat själv. Men, då Telenor skickar iväg sina telefoner som ska bytas ut och man får vänta ett tag på att få en ny så får det bli ett besök på Applebutiken istället för då får jag en ny på plats och behöver inte vänta. Så, nån gång närmsta veckorna får jag ta mig till Helsingborg och åka ut till Väla och besöka Applebutiken.

I söndags hade vi äntligen vår pysselträff. Orkade aldrig baka i lördags pga ep-anfall så det var det första jag gjorde i söndagsmorse innan jag ens hunnit få i mig varken kaffe eller frukost. En god kanelbullesockerkaka blev det. Halva kakan blev över och följde med hem, men den blev inte långvarit här hemma. Mannen tycker nämligen om den kakan väldigt mycket. Jag hann i alla fall ta två små skivor av den innan han åt upp den 🙂

Har så himla ont i min höft fortfarande. Där kortisonsprutan sattes känns det bra, men i Trokanter Major (som sätesmuskeln fästs i) gör det lika ont igen. Alltså höll inte blockeringen i den särskilt bra, och sedan har jag ett annat muskelfäste strax äver skinkan på samma sida som gör lika ont. Tyvärr är min läkare ledig nu ett tag då han hade alldeles för många semesterdagar kvar och chefen ville att han skulle plocka ut lite av dem nu, så jag får stå ut med smärtorna tills den 4 April. I värsta fall får jag söka upp någon annan läkare om det blir outhärdligt.

Sådär, då var min krypterade säkerhetskopiering av telefonen klar. Lär behöva göra om den samma dag som jag ska iväg och byta ut telefonen, men nu vet jag i alla fall att det fungerar att göra det på mannens gamla stationära dator.  Ikväll är det anhöriggrupp. Får se hur orken är då, just nu känns det ganska okej eftersom jag vilat sedan jag kom hem efter droppen, men man vet aldrig. Ska strax äta mellanmål sedan blir det mer vila. I morgon ska jag till Hässleholm och besöka en av alla mina olika läkare. Jag tog ett blodprov för ett tag sedan, ett prov som skulle mäta koncentrationen av medicin i blodet. Har gjort det två gånger tidigare och de har varit jätte dåliga, så dåliga så läkaren ifrågasatte om jag tagit medicinen överhuvudtaget. Men det har ju med min tarm att göra, dels så har jag 1,5 meter kortare tarm då den var död när jag fick mitt första tarmvred och tarmen sprack när de skulle veckla ut tarmen som snurrat sig. Och sedan fungerar inte min mage som den ska. Så, de flesta mediciner jag tar (de som tas i tablettform eller i annan form via munnen) får jag ha väldigt höga doser på för att de ska tas upp något alls utav dem. En hyrläkare jag träffade förra året var helt förfärad när han såg vilken hög dos jag hade utav en medicin och ville sänka dosen. Tack och lov har jag ju fått kopior på svaren på de där koncentrationsmätningarna så jag har bevis på att jag verkligen har dåligt upptag av medicin som tas oralt. Det är också därför jag har så stora mineral och vitaminbrister. Men alla mediciner finns inte att få i något annat än som oral-medicin. Så då får det bli väldigt höga doser.

Jag har i alla fall en överlycklig son just nu. Han ska börja högstadiet till hösten och kom in på den skolan han ville med fotbollsinriktning. Dessutom har han blivit uttagen till ”STU = Spelar- och Tränarutveckling. 
Under fyra halvdagar under säsongen håller Skånes Fotbollsförbund i utbildning för spelare som verkligen har ambitioner och som alltid ger järnet i alla lägen. ”

Det är många som söker till den utbildningen och det innebär att det är ganska svårt att komma med, men min älskade fotbollstokiga son kom med och han är överlycklig. Härligt!! På söndag ska vi fira en kompis till barnen som fyllde 13 år för några veckor sedan. Det ser båda mina barn fram emot, och förhoppningsvis ser deras kompis också fram emot det. 🙂

Idag är det exakt 2 månader tills jag fyller 35 år och exakt 3 månader tills min dotter fyller 10 år! Jösses vad tiden flyger! Min födelsedag kommer jag att fira på annan ort och helgen efter kommer jag och min blivande tioåring ha gemensamt kalas här hemma. Hon har skrivit en önskelista så och en del av sakerna vet jag att hon kommer få, bland annat från oss. Vad jag själv önskar mig vet jag inte. Alltid lika svårt att komma på något, så det får väl bli det vanliga, Väla-presentkort 😀 Där finns ju de flesta butiker och presentkorten gäller ju väldigt länge så man hittar alltid något man vill ha eller behöver.

Nej, nu drar det i ögonen så jag tror jag ska ta mig en macka och sedan krypa ner under filten och vila. Ikväll är det anhöriggrupp. Får se hur jag mår, vill gärna gå då de gruppträffarna är kanon, men det beror helt och hållet på hur orken är.

Jag hoppas att solen skiner på dig idag, här lyser den för fullt och fåglarna sjunger så vackert. I träden knoppas det för fullt. Våren har äntligen startat! Ha en jättefin tisdag vart du än befinner dig.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Jaha, ytterligare en dag som inte blev som planerat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s