Oj, redan onsdag!

Standard

Här flyger dagarna förbi. Har haft ganska mycket på mitt schema den sista veckan. Tisdagen i förra veckan var jag tillsammans med några vänner på Gekås i Ullared. Hade inte mycket på min inköpslista, det jag verkligen behövde var en vårjacka. Och det hittade jag, två stycken till och med. En turkos som går ner en bit över rumpan och så en underbart fin fejk-skinnjacka.

För sex år sedan var jag i Helsingör tillsammans med en vän och då hittade jag en fejk-skinnjacka där som satt jättebra. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle köpa den eller ej och det slutade med att jag aldrig köpte den där jackan. Det har jag ångrat varenda dag sedan dess. Och nu sprang jag på en som såg nästan exakt likadan ut. På prisskylten ovanför jackan stod det att den skulle kosta 379 kr vilket jag tyckte var för mycket men när jag väl kom till kassan så visade sig att den var nedsatt i pris och kostade 199 kr. Jag är överlycklig över att äntligen har fått tag i den jackan jag så länge velat ha så nu vill jag att det ska bli vår så att jag kan börja använda den.


  
Annars var det mest hygien artiklar, Melitta filter och stödstrumpa både till mig och till mannen som jag handlade. Handlade även lite saker åt en utav mina bästa väninnor som jag har lärt känna de senaste åren. Hon var på Gekås i höstas och då hjälpte hon mig med att handla garn som jag behöver till min filt så det var en självklarhet att handla det hon behövde.

Tyvärr har jag den sista tiden haft väldigt ont i min högra höft så i måndags fick jag en tid hos min läkare här på vårdcentralen. Det visade sig att jag har en inflammation i höftleden och även en inflammation i något som heter Trokanter Major. Den största musklen i kroppen, sätesmuskeln, fäster sig i den här Trokanter Major. Läkaren sprutade in en blockad i den sistnämnds och satte även en kortisonspruta i höften. Blockaden gjorde inte särskilt ont att få, men däremot skrek jag rakt ut av smärta när han satte kortisonsprutan i höften. Kunde knappt sova på natten och hade riktigt, riktigt ont igår på dagen också. Det gör fortfarande ont men det börjar minska i styrka nu. Mitt vänstra ben är 1,5 centimeter längre än mitt högra ben och ofta sitter jag med det högra benet över det vänstra vilket gör att det blir en sned belastning och därför har det blivit en inflammation i den där Trokanter Major. Jag skulle behöva en sula i min högra sko som får benen att bli lika långa så jag får väl be läkaren skickade remiss till Ortoped-tekniskamottagningen för att prova ut en sulade. Min läkaren sa att man kan få en sula kostnadsfritt men om man vill ha flera, till exempel om man vill ha en sula  i varje par skor man använder  så får man betala för det andra sulorna själv och de kostar ca 500 kr per sula, och det är ingenting jag hade vart med som detta just nu.

Imorgon torsdag ska jag iväg och träffa min nästkusin (Dvs hennes pappa och min mamma är kusiner). Det ska bli så roligt att träffas igen. Hon är en underbar person med en så himla rolig humor. Jag har lovat att ha med mig någon smarrig fika så det blir till att stiga upp tidigt och gå till ICA så fort de öppnar för sedan ska jag åka tåget strax innan 10.

Idag har jag haft tvättstugan och just nu ligger tvätten fortfarande i tvättpåsen och väntar på att bli vikt och inlagt i garderoberna eller upphängda på galgar. Får ta tag i det strax, sen tänkte jag spendera resten av dagen med att läsa in mina böcker som jag har lånat på biblioteket.

Förresten när vi var på Gekås så lyckades jag springa på Ola-Conny (som är en av huvudpersonerna i realityserien om Gekås) vilket resulterade en bild. En utav mina vänner som var med på Gekås blev väldigt avundsjuk och hade också velat bli fotograferad med honom men just då var vi av med varandra. När vi hade käkat lunch så tog vi foto tillsammans med pappers figurerna på Ola-Conny och Morgan men det var roligt att springa på honom i verkligheten också. Morgan såg vi dock inte till i butiken.

 Jag och pappersfigurerna på Ola-Conny och Morgan


Och så jag och Ola-Conny när han stod och packade upp bröd.

På lördag ska jag till biblioteket. Jag har nämligen anmält mig till workshop i novellskrivning. Jag älskade ju skrivningsdagarna vi hade på högstadiet och skulle gärna vilja ta upp det intresset igen. Jag läser ju otroligt mycket böcker och jag har en dröm som jag haft väldigt länge om att en dag kunna släppa en egen bok. Så vem vet, den här workshoppen kanske blir starten på min författarkarriär. 😄

Nu är det dags för mig att käka lite lunch och sedan fortsätta läsa in min bok jag håller på med för tillfället. Den heter ”Champagne på skånska”och är hittills helt okej. Den är skriven utav tre författare. Monika Carnehult, Lillemor Bruce och Johanna Holm.

Ha en fin onsdag alla vänner och jag hoppas att solen skiner på er precis som den skiner här hos oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s