Smärtor och anfall

Standard

Idag vaknade jag redan 07:30. Låg och lyssnade på min ljudbok igår kväll och hade ställt den på ”sovtimer”. Det innebär att man ställer in hur många minuter av boken som ska spelas upp och sedan stängs den av. Första rundan var 45 minuter. Då var jag fortfarande vaken så jag ställde in den på ytterligare 30 minuter. Men någon gång under de 30 minuterna somnade jag. Så innan jag kunde lyssna vidare idag fick jag scrolla mig bakåt några minuter åt gången tills jag hittade det sista jag hörde och kom ihåg.

Hade vansinnigt ont i mina höfter idag igen, och har det fortfarande. Vet inte vad det är frågan om. Har tagit Alvedon och Ibuprofen några ggr idag och det hjälper ytterst lite. Nu har jag smörjt in höfterna med tigerbalsam så får vi se om det kan hjälpa. Fick ett EP-anfall igen i förmiddags. Det ryckte mest i benen denna gången. Vilket gör att jag haft vansinnigt ont i underbenen och fötterna sedan dess. Hatar de här anfallen. De är obehagliga att få och så känner man sig överkörd av ett tåg efteråt. Nåja, även underbenen och fötterna är insmorda med tigerbalsam och en skön hetta kombinerat med kyla börjar nu sprida sig där jag smort in mig. Värst smärta har jag i höger höft. Fortsätter detta hela veckan får jag ta och boka en tid hos läkaren, tror det är dags för kortison-spruta. Jag står ju redan på kortisonbehandling med tabletter dagligen pga min Addisons och Psoriasisartrit men jag vill inte öka dosen på tabletterna, det påverkar hela kroppen, bättre att lokalbehandla om det går. Fast hade min endokrinolog fått bestämma så hade jag tagit dubbelt så hög dos kortison mot vad jag tar nu. Jag tar 10 mg och tycker det fungerar bra. Har inte behövt ta cellgifts-sprutorna sedan i höstas när kortisonet sattes in. När jag hade som ondast i november/december ökade man dosen till 15 mg och sedan i januari när jag fick min addisonskris ökade man till 20 mg. När jag var bra igen så trappade jag ner först till 15 mg och två veckor senare till 10 mg. Man ska både trappa upp och trappa ner långsamt.

Under den korta tiden jag tog 20 mg dagligen svullnade jag rejält både i ansiktet, händer, fötter och mage. Det tog tid men nu har all svullnad äntligen försvunnit. Nog prat om det. Dagen har i stort sett bara bestått av ljudboks-lyssnande och strax efter 16 begav jag mig av till Ica för att fylla på förråden lite inför kommande vecka. Galet kallt var det, men ingen snö i alla fall.

I morgon ska jag gå och ta blodprover på morgonen. Har sedan ett samtal kl 11 och sedan är resten av dagen ledig. Blir nog lyssning av ljudbok. Har knappt 6 timmars lyssning kvar på ”Kvinnan som stal mitt liv”,  så i morgon börjar jag nog lyssna på Kristina Ohlsons ”Sjuka själar”.

Nej, dags att lyssna en stund till innan sömnen tar över min kropp. Hoppas ni alla haft en bra helg och jag önskar er en fin vecka. I morgon är det en stor dag för vår familj, en dag vi längtat efter i ett år. Skönt att den dagen äntligen är här i morgon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s