Ibland blir det inte som man planerat… 

Standard

En trött lördag. Sov 22-11:55! Kroppen behövde tydligen en rejäl återhämtning efter resan till och från Gbg och den lilla sömn jag fick där. Gårdagens EP-anfall på eftermiddagen tog också rejält på krafterna. Egentligen skulle jag o mannen åkt till Hässleholm idag för att gå på lite olika loppisar och tanken var att vi skulle ta 10-tåget. Men då sov jag fortfarande. Mannen försökte väcka mig strax efter 10 men det gick inte. Hade jätte dåligt samvete när jag vaknade och såg hur mycket klockan var. Men men, ibland blir det inte som man tänkt och planerat och idag var en sån dag. Har ont i höfterna idag, rejält ont. Fick just ta 1 alvedon och 1 Ibuprofen för att se om det kan hjälpa. Har ju starka smärtstillande jag tar några ggr per dag men ibland måste jag lägga till alvedon och Ibuprofen. Kombinationen av de två brukar fungera bättre än om man tar enbart alvedon eller enbart Ibuprofen. Får se om det gör någon nytta idag. Har tejpat med min kinesiologitejp också. Sista tiden har jag haft mer och mer smärta i höfterna och ljumskarna. Att ha reumatisk värk är inte alls roligt och jag önskar inte ens ens min värsta fiende (om jag nu hade haft någon sådan) det. Det är frustrerande att vilja göra saker men inte kunna pga att smärta sätter stopp. Mannen har också mer ont i sin kropp idag och han hade nog inte heller klarat av att åka iväg och allt promenerade mellan de olika loppisarna i Hässleholm. (Han har den autoimmuna reumatiska sjukdomen SLE och även Kroniskt Smärtsyndrom.) Ställena hade dessutom bara öppet mellan 10-14 idag.

Igår kväll så blekte jag håret. Jag har ju haft lila hårfärg det sista året men har länge haft en tanke på att jag skulle vilja ha en snygg grå hårfärg istället. Köpte färg (och blekmedel) på eBay. Färgade förra veckan men det syntes inte alls att jag färgat mer än på den lilla utväxten jag hade, och det blev inte grått utan ljusbrunt. Insåg att jag måste bleka håret rejält innan jag försöker färga nästa gång. Hade tre paket blekmedel. Vilket var tur. En omgång räckte bara till håret ovanför pannan. Det slutade med att jag fick använda alla tre paketen blekmedel och ändå räckte det inte till hela håret. Mitt hår är inte jättelångt, men det är otroligt tjockt. Skulle nog behövt minst 2 paket blekmedel till. Jaja, det fick bli som det blev. Resultatet blev inte alls vad jag förväntat mig, och man kan lätt säga att min nuvarande hårfärg är väldigt unik! Uppe på huvudet är håret gult, en bit ner är det sedan lite orange och nederst en färg som ser lite röd ut. Ganska häftigt ändå. Det blev en ombré-variant som faktiskt inte är helt ful!
  
I veckan som kommer ska jag till Gekås i Ullared. Ska kolla om jag kan hitta blekmedel där och sedan försöka bleka igen. Eller så låter jag helt enkelt håret vara som det är. Efter att jag tvättat ur blekningen igår så blev jag först förtvivlad när jag såg resultatet, men sedan efter att jag fönat och plattat det så tyckte jag faktiskt att det blev häftigt. Jag har 2 paket av den gråa hårfärgen hemma men tror inte håret kommer ta åt sig den. Och jag måste ändå vänta några veckor innan jag kan färga då blekning sliter rejält på håret. Så jag tror att jag kommer låta bli att färga faktiskt. Men skulle vilja bleka håret lite mer (dock inte ovanpå huvudet utan längre ner där det just nu går åt det röda hållet. 

Så, dagen blev som sagt inte som planerat. Istället så spenderar mannen dagen med gitarren och tv-tittande och jag lyssnar ljudbok. Testar just nu Storytel en månad gratis och lyssnar på en bok som jag varit sugen på att läsa. ”Kvinnan som stal mitt liv” av Marian Keyes. Jag har snart lyssnat 5 timmar totalt och det är ungefär 12 timmars lyssnade kvar. Har några fler böcker jag tänker lyssna på efter denna. Bland annat Kristina Ohlssons senaste bok ”Sjuka själar”. Kristina är en av mina absoluta favoritförfattare! 

  
Nu ska jag fortsätta lyssna på boken, och nu känner jag att alvedonen och ibuprofenen börjar göra lite nytta. Skönt! Resten av dagen kommer fortsätta i slappt läge, det enda som kommer kräva lite energi är att laga middag. Men det behöver jag inte göra än på några timmar. Min frukost idag blev en burk kvarg. Älskar Lindahls kvarg Hallon med 16% protein. Det och havregrynsgröt med krossade frysta hallon är det jag äter allra mest av. Enkelt, mättande och så gott! 

Jag önskar dig en fortsatt fin helg! Ciao!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s