…och så var det onsdag..

Standard

Så var det onsdag! Tisdagen försvann i ett nafs. På morgonen gjorde jag de sista justeringarna i mitt yttrande och skrev sedan ut det. Efter att ha ätit frukost (havregrynsgröt som alltid!) så drog jag på mig varma kläder och gick iväg. Efter 2 minuter började det spöregna. Suck! Och inget paraply har jag heller för mest troligt stal någon det på Ica under tiden jag hade mitt EP-anfall där för ett tag sedan. Personalen har letat i hela butiken efter det men det finns inte där så någon annan människa har väl nytta av det nu. Skitsamma, det var bara ett sidospår.

Jag gjorde ett stopp på kommunkontoret, fick mitt yttrande och bilagorna till det ankomststämplade (160223) och signerade (sista dagen för yttrandet var annars idag 160224) och sedan lämnade jag in det. (Det är väldigt viktigt att se till att få sina dokument ankomststämplade och signerade av den som tagit emot det när man lämnar in något till kommuner, vård och myndigheter. Annars kan de köra över dig totalt och säga att det du lämnat in kom försent och inte inom den tidsramen de har krävt.) Nu är det bara att vänta. Vet inte hur lång tid det tar innan de tar något beslut i ärendet. Hade jag inte lämnat in något yttrande så hade beslutet om avslag tagits i morgon.

När mitt ärende på kommunhuset var gjort så traskade jag vidare till ICA för att handla lite frukt, bröd och pålägg. Knappt nåt folk alls i butiken idag, skönt!! Det var bara att gå direkt till kassan utan att stå i kö. Även på hemvägen regnade det, men ännu mer än vad det gjorde när jag gick hemifrån. Nåja, jag skulle ju bara hem så vad gjorde det att jag blev genomblöt. När maten var uppackad tog jag mig en varm och skön dusch och sedan nya torra kläder. Sedan läste jag ikapp lite i mina tidningar som samlats på hög sista tiden. Innan läste jag tidningen samma dag som den kom (prenumererar på tidningarna ”Hembakat”, ”Matmagasinet” och skvallertidningen ”Veckans Nu”) men den sista tiden har jag haft så mycket annat för mig så tidningarna har samlats på hög.

Jag käkade havregrynsgröt igen vid 11:30 (alltså jag är så galet förtjust i havregrynsgröt och skulle lätt kunna leva på enbart det resten av livet, finns det rehab för det?) 🙂 Kl 11:55 kom min sjukresebil som skulle köra mig till Helsingborgs Lasarett där jag hade läkartid kl 13. Med mig i bilen hade jag min bok jag lånat på biblioteket (”Ensamfjäril” utav den nya författaren Gabriella Ullberg-Westin). Ser fram emot den fristående uppföljaren ”Springpojken” som kommer ut nu under våren 2016. Ensamfjäril var en otroligt spännande bok från början till slut. För slut tog den, halvvägs hem efter mitt läkarbesök och i en ny sjukresebil, läste jag ut boken. Rekommenderar den verkligen om du gillar att läsa deckare. Denna deckare tillhör, den för mig nya, genren ”Erotic Crime” vilket innebär att det är en deckare där det finns inslag av erotiska scener. Tur att jag mest suttit för mig själv när jag läst för jag har nog rodnat rejält under just de delarna av boken. Ha ha! Ska gå till biblioteket under dagen och lämna tillbaka boken så att någon annan kan läsa denna underbara bok. Jag älskar deckare, men läser i princip bara deckare skrivna av svenska författare. Jag har funderat en del på varför jag gör så och jag tror det har med miljöskildringarna att göra. Svenska författare skriver oftast sina historier och beskriver svenska miljöer. Även om jag inte varit i den delen av vårt land så har jag ändå lättare att se stället framför mig.

Jag ska inte låna någon ny bok på biblioteket idag. (Är min tanke i alla fall, men man vet aldrig… Det står kanske något spännande i ett ställ där och väntar på just mig!) Jag har just nu en provmånad på Storytel och där har jag laddat ner en av mina absoluta favoritförfattares, Kristina Ohlsson, nya skräckroman ”Sjuka Själar”. I morgon (och på fredag) ska jag ut och resa i några timmar så då sätter jag igång att lyssna på boken. Har dessutom ca 20 böcker på mitt skrivbord som står och väntar på att bli lästa. Det är böcker i olika genrer som jag köpt både på loppisar, Röda Korsets Kupan-butiker och på Bokus (jag kom på att jag hade ett presentkort där, som varade till mars 2016, så jag passade på att använda det nu och köpte på mig lite böcker). Förr köpte jag alltid mina böcker och hade massvis med böcker som jag läst en gång. De stod sedan i en hylla och bara samlade damm. Det är inte lätt att sälja böcker på nätet har jag märkt. Har just nu annons ute (11 böcker för 150 kronor) på 16 olika Facebook-grupper men ingen nappar. Vet inte om det beror på att det inte är löningsdags ännu, eller om folk helt enkelt inte är intresserade av att köpa böcker längre. Numera köper jag väldigt sällan böcker och väljer istället att låna dem på våra fantastiska bibliotek. Vi har ett bibliotek här i min hemort som tillhör nordvästra Skåne (vilket innebär att vi kan låna böcker från vilket bibliotek som helst i nordvästra Skåne om boken inte finns här på vårt bibliotek. Det kostar dessutom inget.) Sedan har vi ett stort bibliotek som tillhör nordöstra Skåne bara 2 mil bort. (Det är detsamma där, finns inte boken jag vill låna på deras bibliotek så beställer de hem den till mig från något annat bibliotek i nordöstra Skåne som har den boken i sitt sortiment). Jag besöker dem båda flitigt. Man kan låna både fysiska böcker, ljudböcker och e-böcker. E-böcker gillar jag. Dem läser jag i iPaden. Men det är sällan jag får möjlighet att använda den numera för mannen min har kommit på en bra grej med den så han sitter oftast med den. Därför har jag mest läst fysiska böcker sista tiden. Får jag inte sålt mina böcker inom 2 veckor så lämnar jag in dem allihop på Röda Korsets Kupan-butik så får vi hoppas att de får någon köpare på dem.

Idag är det tvättdag. Jag började redan kl 07 och tvätten befinner sig just nu i torktumlaren. Det bör vara torrt och färdigt om ungefär 25 minuter. Ska strax göra lite gröt till frukost. Har enbart druckit en kopp kaffe idag. Jag har svårt att äta direkt på morgonen, så jag äter oftast när jag varit uppe och igång 1-3 timmar. Resten av dagen ska jag fortsätta att läsa ikapp i mina tidningar. Det är dags att fylla på dosetten med en ny veckas medicin också. Vilket påminner mig om att jag måste hämta medicin på Apoteket! Sedan ska jag packa ner det jag behöver ha med mig i morgon på resan.

Dags att sätta punkt där och gå ut i köket och göra havregrynsgröten. Ha en fin onsdag!

Annonser

2 reaktioner på ”…och så var det onsdag..

  • Tack för din kommentar Gabriella! Jag ser verkligen fram emot ”Springpojken”!!!

   Ha en jättefin dag och tack för att du tog dig tid att läsa på min blogg.

   Petra

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s