Smärta mitt i natten

Standard

Godmorgon sköna fredag!

Vaknar upp mitt i natten som vanligt. Smärta, denna gång mest i vänster axel, arm, hand och vänstra delen av höften. Av blodet runt munnen att dömma så har jag alltså haft ett epilepsianfall. Nåja, jag vaknade i alla fall inte pga EP-anfallet. Och behövde därför inte ta någon medicin för det heller.

I tisdags var jag på EEG. Man är så tjusig där man ligger på en säng med en mössa som der kommer en massa kablar ur. Man får även fäst några kablar på pannan och så en platta på vardera handled som håller koll på hjärtat. Under tiden som undersökningen pågår så får man olika uppdrag att göra som exempelvis djupandas, hyperventilera, upprepa några siffror som sköterskan säger till mig. Sedan, kommer den jobbigaste delen av undersökningen en lampa tändes och blinkar i olika hastigheter rakt framför mitt ansikte. Och givetvis provocerade det fram ett litet Ep-anfall på mig. Sköterskan släckte lampan direkt och anfallet höll därför bara på i 47 sekunder. Bra (om man nu kan säga att det är bra) att jag fick anfallet under tiden jag var uppkopplad till datorn därför att anfallet filmades och registrerades i datorn med hjälp utav mössan med alla kablarna som var uppkopplad mot deras dator. Nu ska deras läkare på Klin Fys  gå igenom videon och dator-registreringen och sedan ska den läkaren skicka sitt svar till läkaren som remitterade mig till denna EEG-undersökningen. Och så är det det min tur att få vänta på att få svaret. Och så går jag och vänta på kallelse till att få träffa en läkare på neurologen i Helsingborg. Jag vet att det har fått min remiss från läkaren på vårdcentralen i alla fall.  Neurologen har remiss-genomgångar på fredagar så förhoppningsvis hinner de ta upp min remiss redan i morgon (läs idag!). Jag undrar verkligen vad det är som har satt igång min epilepsi igen efter att ha varit anfallsfri sedan april 2009.  Stress sa läkaren som hade hand om mig på avdelningen jag låg inlagd på i slutet av januari och fick mitt första epilepsi-anfall efter alla dessa anfallsfria år.  Det tror jag inte 1 sekund på, för då hade jag haft anfall oftare med tanke på hur stressad och pressad jag varit de senaste sju åren.

Mådde konstigt hela dagen igår. En konstig huvudvärk i vänstra delen av huvudet. Valde därför att stanna hemma från det jag skulle gjort igår eftermiddag. Det var tur för strax efter kl 15 fick jag ett nytt EP-anfall. Tack och lov satt jag i sängen och läste vilket innebar att jag trillade bakåt och landande på kuddarna. Eftersom det hände i sängen så hade jag tabletterna på bordet intill så jag hann ta stesolid i tablett denna gången (har stolpiller också och det brukar bli att jag får ta dem för käkarna hinner oftast låsa sig direkt och då får man inte i sig någon vanlig tablett. Men igår hann jag alltså. Men var helt slut efter anfallet så jag somnade och vaknade först 18:20. Då hade jag sovit ca 2 timmar. Blev därför ingen middag igår utan det blev min favorit, havregrynsgröt med hallon istället. Det skulle jag lätt kunna leva på som kost resten av livet. Men idag måste jag handla för sylten är slut, min laktosfria mjölk är slut och vi har inget pålägg hemma heller.

Nu var tanken att jag skulle försöka sova en stund till innan väckarklockan ringer 06.50. Tvättstugedags idag 07-11. Men hör att mannen stigit upp och här doftar gott av kaffe, så jag stiger nog upp jag med. Ha en fin dag allihop!

Annonser

2 reaktioner på ”Smärta mitt i natten

  1. Susanne

    Hoppas denna dagen blir bättre,väntan är frustrerande som tex uteblivna telefonsamtal osv.Ha en så bra dag som möjligt och att du slipper fler anfall.kramar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s